Podcastin jaksot

Osa 4 – Nordic Noirin kliseet

Samankaltaiset juonenkäänteet ja tietyntyyppisten esiintyminen teoksesta toiseen tekevät lajityypistä tunnistettavan. Toisaalta toistuessaan liian samankaltaisina ne muodostavat hiljalleen kliseitä. Mutta mitä klisee oikeastaan merkitsee? Mäxä ja Markus ruotivat nordic noirissa kliseiksi kääntyviä piirteitä. Kovin usein tavataan ainakin hassu kuolinsyyntutkija, hankala pomo ja päähenkilö, jolla on henkilökohtainen ongelma. Joskus kaikki samassa kirjassa.

Osa 3 – Ääni tekee äänikirjan, vieraana Krista Putkonen-Örn

Millainen on hyvä äänikirjan lukija? Markus ja Mäxä listaavat suosikkinsa. Mukaan keskusteluun liittyy Krista Putkonen-Örn, joka on eräs Suomen suosituimmista äänikirjojen lukijoista. Krista kertoo niin suhteestaan äänikirjoihin kuin siitä, miten päätyi Maria Kallion ääneksi. Äänikirja-alan taloudelliset kipupisteetkään eivät jää tykkänään huomiotta.

Osa 2 – Vieraana Christian Rönnbacka

Kirjailija Christian Rönnbacka tunnetaan Antti Hautalehto -kirjasarjasta, joka on edennyt kahdeksanteen osaansa. Markuksen ja Mäxän haastattelussa Rönnbacka pääsee kertomaan uusimmasta Ruska-kirjastaan. Lisäksi hän joutuu vastaamaan kummallisiin kysymyksiin hahmojensa ja tapahtumiensa yhteyksistä todellisuuteen sekä tosielämän henkilöiden cameo-rooleista omissa kirjoissaan. Ilmoille pölähtää spekulaatioita siitä, onko Rönnbackan kirja vaikuttanut oikeasti aktiivisen sarjamurhaajan rikoskäyttäytymiseen. Kirjailija joutuu myös vastaamaan kysymykseen,… Lue lisää »Podcastin jaksot

Osa 1 – Pilotti

Markus ja Mäxä esittäytyvät ja keskustelevat nordic noirin olemuksesta. Mitä se merkitsee heille itselleen, miten se määritellään podcastin aihepiirinä? Miten isännät itse nauttivat suurkuluttamansa pohjoismaisen rikosfiktion ja mitä nordic noir -käsite ehkä merkitsee objektiivisesti?